НАСК “Оранта“ – страховий захист підприємств підвищеного рівня небезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАСК “Оранта“ – страховий захист підприємств підвищеного рівня небезпеки

528
Національна акціонерна страхова компанія “Оранта” поновила перелік своїх ліцензій. На початку березня компанія отримала ліцензію на здійснення обов’язкового страхування цивільної відповідальності підприємств–об’єктів підвищеної небезпеки (Ліцензія Міністерства фінансів України №484281 від 04.03.2003).
За нещасливим збігом обставин отримання цієї ліцензії відбулося майже одночасно з аварією на Ясинівському коксохімічному заводі. За результатами розслідування причин аварії голова Державного комітету з питань нагляду за охороною праці С.Сторчак заявив, що "У поточному році буде впроваджена така технологія ідентифікації небезпечних об'єктів, щоб кожен такий об'єкт був обов'язково застрахований...”
На сьогодні страхування підприємств з підвищеним рівнем небезпеки в Україні не вважається розвинутим видом страхування. Хоча зазначений вид страхування є обов’язковим, законодавча база у цьому напрямку є досить недосконалою. Але з огляду на, м’яко кажучи, не дуже добрий стан справ з аварійно-небезпечними об’єктами в Україні, це питання швидко набуває все більшої актуальності.
Коментуючи ситуацію, Голова Правління НАСК “Оранта” О.Завада зазначив, що пересічний українець не повинен страждати від помилок на небезпечних виробництвах, або, у всякому разі, повинен отримувати гідне відшкодування, і це може бути цілком забезпечено за рахунок страхування.
Довідка:
НАСК «Оранта» - лідер українського ринку класичного страхування, має унікальну представницьку мережу (548 представництв у всіх регіонах України), агентську мережу (понад 8,5 тис. агентів) і найбільшу в Україні кількість договорів страхування (понад 4,2 млн.).
Статутний капітал НАСК «Оранта» – 22,3 млн. грн., активи – 90,65 млн. грн., сформовані страхові резерви – 42,7 млн. грн.
За 2002 рік обсяг страхових платежів компанії склав 177,3 млн. грн., страхових виплат – 96,8 млн. Грн.
За матеріалами: Оранта
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас