Верховна Рада ухвалила угоду про співпрацю з НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада ухвалила угоду про співпрацю з НАТО

400
Народні депутати проголосували за закон, який ратифікує співробітництво Кабінету міністрів України та НАТО.
За дане рішення проголосували 256 із 370 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. В угоді передбачено, що Сполучені Штати Америки будуть діяти як провідна держава цього проекту, передає УНІАН.
Агентство НАТО з технічного обслуговування і постачання (NAMSA) буде виступати в ролі виконавчого агента імплементаційної угоди, на яку покладено відповідальність за імплементацію і управління проектом від імені провідної держави.
Міністерство оборони України буде нести відповідальність за імплементацію і управління проектом від імені української сторони. Відповідно до угоди, Трастовий фонд Програми НАТО / Партнерство заради миру (ПЗМ) буде надавати тільки внесок на покриття витрат з утилізації, який буде обмежуватися рівнями платежів за кількістю боєприпасів і зброї, зазначеного в пропозиціях проекту. Ніяких додаткових платежів від Трастового фонду, пов'язаних з такими роботами, не буде.
В угоді зазначено, що відповідно до принципів Трастового фонду Програми НАТО / ПЗМ уряд України буде забезпечувати достатній рівень свого внеску та підтримку проекту. Внесок української сторони буде складатися із фінансового та немонетарного внеску на покриття інших витрат за знищення, охорону місць зберігання, центрів утилізації і зброї та боєприпасів під час перевезень, інспекції, перепакування, завантаження, перевезення та розвантаження зброї та боєприпасів, забезпечення персоналу NAMSA службовими приміщеннями на умовах оренди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас