Приватні кредитори припинили переговори з Грецією про списання боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватні кредитори припинили переговори з Грецією про списання боргу

Казна та Політика
396
Приватні кредитори припинили переговори з Грецією про списання боргу, йдеться в заяві Міжнародного інституту фінансів (Institute of International Finance, IIF), що представляє понад 400 найбільших світових банків.
Після того, як на переговорах не вдалося знайти консолідоване рішення, сторони "взяли паузу на роздуми", сказано в повідомленні.
IIF чекає від Греції повернення до переговорів з приватними кредиторами в конструктивному ключі.
Комітет, який веде переговори з урядом Греції від імені більшості приватних кредиторів, очолюють керівник IIF Чарльз Даллара і колишній президент ЄБРР Жан Лем'єр. Грецьку сторону представляють прем'єр Лукас Пападемос і міністр фінансів Евангелос Венізелос.
Європейські країни в жовтні прийняли рішення допомогти Греції у фінансуванні її бюджетного дефіциту в наступні три роки, і однією з умов надання допомоги було списання приватними інвесторами половини грецького боргу. Реструктуризація повинна скоротити приблизно на 100 млрд євро загальний обсяг заборгованості уряду Греції, що становить близько 360 млрд євро, і дозволить йому економити приблизно 5 млрд євро на рік на обслуговуванні боргу.
Греція розраховує, що угода про реструктуризацію її боргу буде включати в себе обмін старих бондів на нові з терміном обігу від 20 до 30 років і ставкою купона 4-5% річних.
Від згоди приватних кредиторів на реструктуризацію грецького боргу буде залежати те, яка допомога знадобиться уряду країни від його партнерів по єврозоні та Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас