Оллі Рен: Пониження рейтингів країн єврозони виглядає необгрунтованим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оллі Рен: Пониження рейтингів країн єврозони виглядає необгрунтованим

Казна та Політика
203
Європейський комісар з фінансів Оллі Рен розкритикував дії агентства Standard & Poor's, які стосуються рейтингових змін країн єврозони, передає Reuters.
На думку головного економіста ЄС, на тлі заходів, що вживаються дане рішення виглядає "необгрунтованим". Він особливо відзначив, що валютний союз добре знає свої проблемні місця і вже має значні успіхи щодо їх подолання.
"Переконавшись, що момент для оголошення підібраний не випадково, я хочу висловити жаль з приводу необгрунтованого рішення", - заявив Рен, пригадавши агентству випадок, коли в листопаді 2011 р. деякі клієнти отримали розсилку компанії з інформацією про зниження суверенного кредитного рейтингу Франції, якого тоді в результаті так і не відбулося.
"Зараз головне - якомога швидше закінчити налагодження Європейського механізму фінансової стабільності і запустити його. Це має відбутися в липні ц.р.", - позначив Рен мету свого відомства в боротьбі з борговою кризою Європи.
Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's в ніч на 14 січня знизило рейтинги відразу 9 країн єврозони. При цьому Франція та Австрія позбулися своїх найвищих рейтингів.
Зокрема, на 2 ступені були знижені довгострокові суверенні кредитні рейтинги Італії, Іспанії, Кіпру та Португалії. На один щабель, поряд із Францією та Австрією, знижені рейтинги Мальти, Словаччини, Словенії.
Нагадаємо, на початку грудня 2011 р. S&P поставило на перегляд з перспективою зниження рейтинги 15 країн єврозони, включаючи Німеччину, Нідерланди та Фінляндію, які поки зберігають найвищі кредитні рейтинги - AAA, а також Францію та Австрію, які відтепер їх втратили.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас