Fitch підтвердило рейтинг ПАР на рівні "ВВВ+", погіршивши прогноз до "негативного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг ПАР на рівні "ВВВ+", погіршивши прогноз до "негативного"

161
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) ПАР в іноземній валюті на рівні "ВВВ+", в національній валюті - на рівні "А", погіршивши прогноз щодо них до "негативного" з "стабільного", повідомляється в прес-релізі Fitch.
Агентство також підтвердило короткостроковий РДЕ "F2" і стелю щодо рейтингів країни на рівні "А". "Пониження прогнозу країни відображає невисокий рівень прогресу в реалізації деяких довгострокових структурних проектів, через що темпи економічного розвитку залишаються нижчими, ніж у конкурентів", - вказує директор групи суверенних рейтингів Fitch Перві Харлалка, чиї слова наводяться в прес-релізі.
За минулі п'ять років ВВП країни збільшувався в середньому на 2,7% щороку, тоді як у держав, що мають рейтинг "ВВВ", середній показник зростання економіки становив 3%. Безробіття в країні перебуває на рівні 25%. За прогнозами аналітиків агентства, збільшення держборгу, а також витрачання більш ніж 50% бюджету на соціальні потреби призведе до того, що країні не вдасться створити "подушку безпеки" на випадок істотних потрясінь в світовій економіці. У 2012 році рівень інфляції в ПАР коливатиметься в межах 3-6%.
"Політичні проблеми, викликані такими показниками, посилюватимуться з часом", - вважає Fitch.
Раніше до "негативного" з "стабільного" прогноз щодо рейтингу ПАР погіршило інше найбільше міжнародне рейтингове агентство - Moody’s Investors Service. Серед основних причин даної рейтингової дії Moody’s називало ризик, що збільшився, того, що обіцянки влади щодо зниження дефіциту бюджету і зусилля в досягненні поставлених цілей за показниками держборгу можуть виявитися під тиском з боку населення, а також внутрішніх розбіжностей в партії "Африканський національний конгрес".
ПАР разом з Росією, Індією, Китаєм і Бразилією входить до п'ятірки країн БРІКС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас