"Житомиробленерго" і ЛЕО подали заявки на купівлю 50% "Закарпаттяобленерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Житомиробленерго" і ЛЕО подали заявки на купівлю 50% "Закарпаттяобленерго"

Фондовий ринок
228
Одна з дочірніх компаній ПАТ "Житомиробленерго" (підконтрольне VS Energy International) і ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО, підконтрольне бізнесмену Костянтину Григоришину) подали заявки на участь в конкурсі з продажу 50% акцій обласної енергопостачальної компанії "Закарпаттяобленерго", повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело на ринку.
"Заявки подали одна з "дочок" "Житомиробленерго" і ЛЕО", - сказало воно.
Як повідомлялося, конкурс з продажу 50% акцій "Закарпаттяобленерго" призначений на 20 січня цього року. Початкова ціна пакету - 135 млн грн., крок її збільшення - 1,4 млн грн.
В цілому на конкурс виставлено 62 млн 301,621 тис. акцій компанії. Стартова ціна в перерахунку на одну акцію становить 2,17 грн., тоді як на "Українській біржі" вони котируються за курсом 1,2 грн.
Згідно з умовами, затвердженими розпорядженням Кабінету міністрів від 2 листопада 2011 року, учасник конкурсу з купівлі акцій обленерго повинен три останні роки або самостійно передавати і поставляти електроенергію в обсязі мінімум 30% обсягів "Закарпаттяобленерго" або володіти енергопостачальною компанією з такими обсягами постачання і передачі.
Окрім того, переможець повинен буде внести інвестиції у розмірі 5 млн грн. відповідно до концепції розвитку обленерго.
"Закарпаттяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Закарпатської області. Надає послуги з транспортування і постачання електроенергії.
НАК "Енергетична компанія України" належить 25% акцій "Закарпаттяобленерго", VS Energy International N.V. (Нідерланди) - 10,53% акцій АТ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас