ЕкономікаМінфін Франції: S&P попередило країну про зниження кредитного рейтингу на один ступінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЕкономікаМінфін Франції: S&P попередило країну про зниження кредитного рейтингу на один ступінь

Казна та Політика
209
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) попередило Францію про зниження суверенного кредитного рейтингу країни з максимального значення AAA до AA +. Про це повідомив міністр фінансів країни Франсуа Баруен, передає телеканал France24.
"Я підтверджую, що Франція, як і більшість країн єврозони, отримала попередження про зміну свого кредитного рейтингу. Це зниження на один ступінь, і воно зроблено тим же агентством, що знизило рейтинг США. Це (зниження) означає, що ми повинні повинні ще сильніше стимулювати процес реформування. Ми не повинні сумніватися в наших діях. Ми повинні не допустити підвищення безробіття", - заявив міністр у своєму телевізійному інтерв'ю.
Офіційної заяви від агентство Standard & Poor's поки немає.
Раніше повідомлялося, що S&P планує протягом найближчих годин оголосити про зниження суверенних кредитних рейтингів декількох країн єврозони. Джерело, від якого надійшла ця інформація, не повідомило, про які держави йде мова, але зазначило, що серед них немає Німеччини.
На початку грудня 2011 р. S&P поставило на перегляд з перспективою зниження рейтинги 15 країн єврозони, включаючи Францію, Німеччину, Нідерланди, Фінляндію і Австрію, у яких зараз найвищі кредитні рейтинги - AAA.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас