Вкрадений ноутбук надіслав господині фото злодія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкрадений ноутбук надіслав господині фото злодія

57
У суді англійського графства Сомерсет розглянули справу викрадача ноутбука, якого вдалося виявити завдяки встановленій на вкраденому ним пристрої програми стеження.
Як повідомляє регіональне управління поліції (Avon and Somerset Constabulary), злочинця вдалося затримати після того як ноутбук відправив на електронну пошту законної господині координати свого місцезнаходження, а також фото сплячого викрадача, яким виявився 19-річний Растіну Халаджі.
Пошук злочинця став можливим завдяки програмі Prey, яку власниця ноутбука активувала, виявивши пропажу портативного комп'ютера.
Ноутбук був викрадений у британської студентки ще влітку 2011 року, однак розгляд справи про зникнення пристрою було завершено лише 10 січня 2012 року. За підсумками розгляду молодого викрадача лептопа засудили до виконання громадських робіт і дотримання комендантської години.
Програми на кшталт Prey дозволяють власникам пристроїв стежити за їхнім положенням, дізнаватися координати точок Wi-Fi, до яких підключався комп'ютер, а також (при необхідності та за наявності веб-камери) отримувати на електронну пошту та фото навколишньої обстановки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас