Динаміка українських фондових індексів на відкритті в п'ятницю різноспрямована — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Динаміка українських фондових індексів на відкритті в п'ятницю різноспрямована

Фондовий ринок
152
Індекси фондового ринку України в п'ятницю на відкритті рухаються різноспрямовано: індикатор "Української біржі" (УБ) до 10:35 кв знизився на 0,1% - до 1432,22 пункту, індекс ПФТС знизився дзеркально на 0,1% - до 545,03 пункту.
На УБ торги вранці проходять досить мляво, в індексному кошику торгувалися акції концерну "Стирол" (+1,17%), Укрсоцбанку (+0,52%), "Укрнафти" (-0,87%), "Центренерго "(-0,19%) і Алчевського меткомбінату (-0,1%).
В індексі ПФТС торгувалися папери Авдіївського коксохімзаводу (+0,67%), "Азовсталі" (+0,41%), "Мотор Січі" (+0,26%) і Алчевського меткомбінату (-0,48%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексій Сидоров, на відкритті торгів в Україні сформувався сприятливий, але нестабільний зовнішній фон. "Відіграш позитивних результатів розміщення держоблігацій Італії та Іспанії в будь-який момент може закінчитися", - вважає експерт.
Він також зазначив безперервні побоювання з приводу швидкого повноцінного дефолту Греції. "За словами учасників ринку, переговори про участь приватного сектора в другому порятунку цієї країни поки безуспішні. Ситуацію посилила заява одного з представників правлячої Християнсько-демократичної партії Німеччини про те, що Грецію вже не можна врятувати", - сказав О.Сидоров.
На цьому тлі новина про просування України в рейтингу економічних свобод на одну позицію, швидше за все, пройде повз ринок, вважає експерт.
Керівник аналітичного департаменту ІГ "ТАСК" Андрій Шевчишин, у свою чергу, зазначає, що ігнорування інвесторами зовнішніх позитивних сигналів свідчить про збереження на ринку "ведмежих" настроїв. На його думку, цьому, швидше за все, сприяє відтік з ринку коштів, у тому числі російського капіталу напередодні президентських виборів в РФ. Крім того, вважає експерт, нервозності додають "газові" суперечки з РФ.
"Виходячи з поточних технічних сигналів, висока ймовірність продовження зниження, яке частково буде стримувати зовнішній переважаючий позитив. Крім того, перед вихідними можлива фіксація "коротких" позицій, що надасть локальну підтримку ринку", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас