Вихід Греції з єврозони може обернутися соціальними безладами, рекордною інфляцією і військовим переворотом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вихід Греції з єврозони може обернутися соціальними безладами, рекордною інфляцією і військовим переворотом

Казна та Політика
625
Вихід Греції з єврозони може обернутися масштабної катастрофою, що супроводжується соціальними безладами, рекордною інфляцією і військовим переворотом. Таку думку висловили аналітики британського хедж-фонду Toscafund, передає Reuters.
Провідні економісти фонду вважають, що в тому випадку, якщо Греція покине зону євро, негайне встановлення в країні нової валюти буде неможливим, а зволікання може призвести до "вилучення вкладів з банків і відтоку капіталу". Також аналітики прогнозують гіперінфляцію, масову еміграцію і ізоляцію Греції на фінансових ринках.
"Інфляція в даному випадку своїми темпами буде нагадувати те, що ми можемо спостерігати в Зімбабве. Надалі все більше людей, які не можуть покинути країну, потраплять за межу бідності, почнуться заворушення", - заявив експерт Toscafund Саввас Савурі.
Варто відзначити, що за підсумками минулої в Берліні 9 січня ц.р. зустрічі канцлера ФРН Ангели Меркель і Президента Франції Ніколя Саркозі європейські лідери в черговий раз закликали Афіни прийняти всі необхідні заходи для дотримання досягнутих з міжнародними кредиторами домовленостей, висловивши намір інакше відмовити Греції у фінансовій допомозі. При цьому Меркель заявила, що Німеччина і Франція докладуть всіх зусиль для того, щоб Греція залишилась в єврозоні, але і від самої країни будуть потрібні серйозні зусилля.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас