Львів не дозволив Нафтогазу розробляти у себе родовища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів не дозволив Нафтогазу розробляти у себе родовища

Енергетика
568
Комісія Львівської облради не погодила видачу спецдозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням нафти і газу на Василенківській, Бурштинській, Вікторовській, Гайчинській, Дністровській, Леонівській, Березневій, Мішуновській, Рава-Русько-Крехівській і Чумацькій площі НАК "Нафтогаз України".
Таке рішення було прийнято вчора, 12 січня, на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради.
Як розповіла голова комісії Ірина Сех, Нафтогаз не виконує зобов'язань перед громадами територій, на яких видобуває корисні копалини, передбачених в угоді НАК з Львівською ОДА. За її словами, керівництво "Нафтогазу" вже вдруге звертається до обласної ради з проханням погодити отримання спеціальних дозволів на геологічне вивчення.
"Це все відбувається при тому, що діяльність НАК призводить до значного підвищення рівня екологічної небезпеки в місцях видобутку", - додала Сех.
За її словами, рамкова угода між НАК у минулому році була виконана всього на 7 мільйонів гривень із запланованих 27 мільйонів.
Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради прийняла рішення звернутися до керівництва НАК "Нафтогаз України" з проханням дати доручення дочірнім підприємствам платити податки за фактичним місцезнаходженням. Крім того, на засіданні було прийнято рішення рекомендувати компанії укласти угоди, які передбачають обов'язкову рекультивацію родовищ після завершення їх експлуатації, з територіальними громадами з урахуванням всіх пропозицій населення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас