Болгарія протягом трьох тижнів вирішить долю проекту АЕС "Белене" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія протягом трьох тижнів вирішить долю проекту АЕС "Белене"

Енергетика
112
Уряд Болгарії протягом трьох тижнів прийме рішення про продовження проекту будівництва АЕС "Белене" або про відмову від нього.
За словами болгарського прем'єр-міністра Бойко Борисова, які наводять болгарські ЗМІ, Болгарія або відмовиться від проекту спорудження другої АЕС, або схвалить його в залежності від його ефективності, ціни і безпеки.
Як повідомлялося, для економічної оцінки проекту Болгарія найняла консультанта HSBC. Що стосується ціни проекту, то востаннє сторони обговорювали суму в понад 6 млрд євро, до того ж російська сторона запропонувала болгарській стороні прокредитувати будівництво на суму генконтракту. Що стосується безпеки, то болгарський регулятор оцінив проект за підсумками стрес-тестів як такий, що має високий рівень безпеки.
Угода про будівництво АЕС "Белене" з двома блоками сумарною потужністю понад 2000 МВт ЗАТ "Атомстройекспорт" (входить до держкорпорації "Росатом") і Національна електрична компанія (НЕК) Болгарії підписали ще в 2006 році. Проте спорудження станції досі не почалося.
Наприкінці грудня 2011 року Міністр енергетики РФ Сергій Шматко заявив, що проект стагнує і не знаходить ні громадської, ні політичної підтримки в Болгарії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас