Голова ФРБ Чикаго вважає темпи відновлення економіки США скромними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРБ Чикаго вважає темпи відновлення економіки США скромними

Казна та Політика
97
Темпи відновлення американської економіки є занадто скромними, а позитивні сигнали нечіткими і розрізненими, що в цілому дозволяє очікувати подальшого стимулювання з боку Федеральної резервної системи (ФРС) в "значному обсязі", заявив голова Федерального резервного банку (ФРБ) Чикаго Чарльз Еванс, слова якого цитує агентство Bloomberg.
"Трохи більш впевнений тон останніх макроекономічних даних передбачає деяке поліпшення, яке можна тільки вітати, однак ці дані недостатньо сильні або всеохопні, щоб можна було говорити про прискорення темпів зростання, - зазначив Еванс, який виступав напередодні з промовою в місті Лейк Форест, штат Іллінойс. - Дані вказують лише на помірне прискорення темпів зростання, які близькі або лише трохи вищі довгострокового потенціалу економіки".
В даний час в лавах вищого керівництва ФРС немає єдиної думки щодо того, якою має бути подальша кредитно-грошова політика американського ЦБ.
З одного боку, рівень безробіття несподівано впав у грудні до 8,5% - мінімуму майже за три роки, а всього за підсумками минулого року в США було створено 1,64 млн нових робочих місць, що стало кращим результатом з 2006 року. З іншого боку, під час активної фази кризи понад 8,75 млн американців втратили роботу, і на те, щоб відтворити всі втрачені робочі місця при нинішніх темпах, потрібні довгі роки.
Високий рівень безробіття, на думку Еванса, буде негативно впливати на настрої пересічних американців, що в свою чергу буде утримувати інфляцію на позначці нижче, ніж заплановано ФРС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас