Меркель назвала важливими прийняті в Італії реформи з економії бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель назвала важливими прийняті в Італії реформи з економії бюджету

Казна та Політика
151
Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримує розпочаті Італією реформи, спрямовані на економію держбюджету, пишуть РИА Новости.
"Новий прем'єр-міністр Маріо Монті і його уряд протягом декількох днів зробили дуже важливі і помітні заходи", - сказала Меркель в середу в Берліні за підсумками зустрічі з Монті.
Уряд Монті, який прийшов до влади в листопаді минулого року в результаті політичної кризи, яка вибухнула на Апеннінах на тлі складної економічної ситуації в країні, розробив пакет антикризових заходів у розмірі 33 мільярдів євро на найближчі три роки. Так званий "фінансовий маневр" уряду, спрямований на досягнення Італією збалансованого бюджету в 2013 році, був прийнятий парламентом в кінці грудня.
В даний час італійські міністри на чолі з Монті приступили до "другої фази" боротьби з кризою, яка полягає в розробці нового плану, спрямованого на відновлення зростання економіки країни. Ці заходи повинні бути затверджені до кінця січня.
За прогнозами експертів, 2012 рік для економіки Італії буде тяжким: за їхніми розрахунками, країні доведеться позичити 208-242 мільярди євро в 2012 році. При цьому вже в лютому-квітні 2012 року уряду Італії треба погасити борг на 91 мільярд євро.
На думку Меркель, зроблені реформи "зміцнять Італію" і "зарахуються" їй.
На найближчому ж саміті ЄС в Брюсселі канцлер Німеччини планує обговорити не тільки шляхи виходу з боргової кризи, а й способи забезпечення економічного зростання.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас