Українські фондові індекси в середу скоректувалися вниз слідом за світом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси в середу скоректувалися вниз слідом за світом

Фондовий ринок
105
Український ринок акцій у середу завершив торги зниженням біржових індикаторів зважаючи на переважання на світових майданчиках корекційних настроїв після зростання у вівторок: індекс "Української біржі" (УБ) просів на 2,09% - до 1447,33 пункту, індекс ПФТС втратив 0 , 55% і склав 549,03 пункту.
Обсяг торгів на УБ склав 52,1 млн грн, на ПФТС - 141,1 млн грн.
За підсумками торгової сесії в середу всі папери індексного кошика на УБ завершили торги в "червоній зоні". У лідерах зниження акції концерну "Стирол" (-5,73%), "Укрнафти" (-4,93%) і Єнакіївського метзаводу (-4,45%).
Більше від інших на ПФТС просіли папери "Укрнафти" (-5,68%), "Мотор Січі" (-3%) і Алчевського меткомбінату (-2,85%). Після купівлі пакета акцій "Дніпроенерго" компанією ДТЕК зросли котирування енергокомпаній: "Західенерго" (+2,41%), "Дніпроенерго" (+1,17%).
Індекс акцій українських компаній на Варшавській фондовій біржі WIG-Ukrain у середу знизився на 0,65% - до 700,37 пункту при обсязі торгів 5,435 млн злотих. Зниженню індикатора сприяло падіння курсу акцій "Овостар Юніон" (-2,63%), "Вести" (-2,31%) і "Астарти" (-1,76%). Зростання вартості зафіксовано по паперах "Мілкіленду" (+2,13%), Coal Energy (+2,05%) і "Агротону" (+0,84%).
Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" старший інвестиційний консультант "Драгон Капітал" Оксана Ступак, після "бичачої" сесії вівторка інвестори взяли паузу, зосередившись на оцінці новинного фону.
На її думку, позитивні сигнали надходять переважно з США, а в Європі як і раніше зберігається непроста ситуація. Негативний настрій посилила заява рейтингового агентства Fitch про те, що Європейському центральному банку треба зробити додаткові кроки, щоб стримати поширення кризи.
Аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин вважає, що основні події на українському ринку проходили в другій половині дня, коли незначна активізація продавців викликала обвальне падіння котирувань. На думку експерта, обережно ставитися до покупок інвесторів змушують побоювання сповільнення розвитку економіки Європи.
Так, у 2011 році сповільнилися темпи зростання економіки Німеччини, промислове виробництво в Іспанії впало в листопаді на 7%, а попит на схему одноденних депозитів ЄЦБ в середу сягнув чергового максимуму, що сигналізує про перевагу банків єврозони тримати надлишкову ліквідність в ЄЦБ, ніж використовувати її для кредитування інших банків.
За прогнозами В.Іванишина, в четвер настрій на фондовому ринку задасть публікація "бежевої" книги ФРС США і великий блок макроекономічної статистики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас