Акції ВАТ "Західенерго" продали за 1,93 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції ВАТ "Західенерго" продали за 1,93 млрд грн

Казна та Політика
416
До Державного бюджету вже в повному обсязі надійшли кошти від продажу 45,103% акцій ВАТ "Західенерго". Сума надходжень склала 1,9321 млрд грн. Про це УНН повідомили в прес-службі Фонду державного майна України.
Нагадаємо, договір купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "Західенерго" між Фондом державного майна і компанією ДТЕК Holdings Ltd був підписаний вчора, 10 січня.
Також у Фонді державного майна відбулося засідання конкурсної комісії з приватизації ВАТ "Західенерго", на якому оголошено результати оцінки пакета акцій ПАТ і запропоновано учаснику конкурсу підписати договір купівлі-продажу цього пакета.
Згідно з "Положенням про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств", якщо на конкурс з продажу пакета акцій подана заявка від однієї компанії, то необхідно проведення незалежної оцінки пакета. Після затвердження її результатів, Фонд державного майна звертається до учасника конкурсу з пропозицією підписати договір купівлі-продажу.
Ціна продажу пакета не може бути нижче запропонованої учасником на конкурсі.
За результатами незалежної оцінки, ціна пакета акцій ВАТ "Західенерго" склала 1,8976 млрд грн.
ДТЕК Holdings Ltd, який був учасником приватизаційного конкурсу, запропонував за пакет акцій ВАТ "Західенерго" 1,9321 млрд грн.
Враховуючи, що ціна пакета ВАТ "Західенерго" за результатами незалежної оцінки виявилася нижчою від "конкурсної", конкурсна комісія запропонувала учаснику конкурсу підписати договір купівлі-продажу пакета за ціною, запропонованою ним, тобто за 1,9321 млрд грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас