Президент АУБ: Українські банки винні іноземним кредиторам 25 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент АУБ: Українські банки винні іноземним кредиторам 25 млрд доларів

Кредит&Депозит
622
Борг українських банків перед іноземними кредиторами становить близько 24-25 млрд доларів. Такі дані навів президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко в ефірі Українського радіо.
"На сьогоднішній день ця цифра становить близько 24-25 мільярдів доларів. Це борг банків перед іноземними кредиторами. На початку кризи ця сума була значно більшою, в 2008 році вона складала 39 мільярдів доларів", - сказав він.
За його словами, через зменшення ліквідності банків різко скоротилося кредитування населення.
"У листопаді минулого року було падіння кредитування майже на 6 мільярдів. Треба було робити регулювання ліквідності? Треба, але витримувати міру при цьому. На сьогоднішній день у нас немає проблем з ліквідністю - понад 20 мільярдів гривень на рахунках у банків", - зазначив Сугоняко.
На його переконання, обсяги кредитування цього року істотно не зростуть.
"Якщо 2012 в плані кредитування буде не гірше 2011, то це буде великим успіхом. Якщо минулого року ми мали зростання близько 10%, або 70 мільярдів гривень, то отримати не гірші показники в цьому році буде успіхом", - зазначив президент Асоціації українських банків.
Крім того, як зазначив Сугоняко, на негативний стан платіжного балансу України впливає неправильна структура виробництва в державі.
"Наша структура виробництва досить-таки дивна. Ми виробляємо те, що не споживаємо, і споживаємо те, що не виробляємо. Наприклад, ми виробили за 2010 рік майже 33 мільйони тонн чорних металів, а спожили 6,5 мільйона тонн. Легка промисловість виробила на 7 мільярдів гривень, а купила на 61 мільярд чужої продукції. По суті, ми перетворюємося на сировинний придаток", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас