Тігіпко: МВФ повернеться в Україну, як тільки знизиться ціна на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: МВФ повернеться в Україну, як тільки знизиться ціна на газ

Казна та Політика
495
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко впевнений у поновленні програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом після завершення переговорів з Росією щодо газу.
Про це він сказав на прес-конференції.
"Ми ведемо переговори з Росією і хотіли б знизити ціну. Якщо це буде зроблено - нічого не буде заважати нам практично відновити нашу програму з Міжнародним валютним фондом", - сказав Тігіпко.
При цьому він зазначив, що в кінці 2011 року Верховна Рада прийняла узгоджені з МВФ законодавчі ініціативи з питань банкрутства.
Крім того, за словами віце-прем'єра, цього тижня парламент розгляне ще 2 законопроекти, які відпрацьовувалися з МВФ.
Тігіпко додав, що таким чином залишаться спірними лише питання підвищення тарифів на газ для населення, які можна буде зняти в разі домовленості з Росією.
Нагадаємо, раніше Тігіпко прогнозував, що в разі відмови МВФ продовжити кредитування України українська влада буде прагнути домовитися про залучення кредитів у Китаю, Індії, Бразилії чи Росії.
4 листопада МВФ повідомив про те, що місія вирішила зробити перерву у переговорах з Україною.
Пізніше постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив про те, що місія фонду може повернутися в Україну після завершення переговорів України та Росії щодо газу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас