Бойко: Україна купуватиме у Росії стільки газу, скільки необхідно для економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна купуватиме у Росії стільки газу, скільки необхідно для економіки

Енергетика
823
Україна має намір закуповувати в Росії такі обсяги газу, які необхідні для української економіки, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.
"Ми зменшуємо закупівлю газу в два рази і з 1 січня у нас відбір буде на рівні 27 млрд куб. м", - сказав він журналістам у середу в Києві.
Відповідаючи на запитання, як це узгоджується з існуючими "газовими" контрактами з РФ, Бойко відповів: "Ми будемо закуповувати газу стільки, скільки потрібно для нашої економіки. Якщо у наших партнерів будуть питання, вони можуть їх вирішувати цивілізованим способом".
При цьому міністр висловив надію на досягнення компромісу з Росією з питання скорочення Україною закупівель газу до 27 млрд куб. м в 2012 році.
За його словами, переговори з Російською Федерацією щодо ціни на газ тривають, вони будуть проходити до досягнення компромісу.
Крім цього, Бойко повідомив, що в п'ятницю, 13 січня, він планує побувати на "годині уряду" у Верховній Раді, "якщо не буде відрядження", і відповісти на запитання депутатів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас