iTrader: Фондові біржі з оптимізмом зустріли сезон звітності в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Фондові біржі з оптимізмом зустріли сезон звітності в США

Фондовий ринок
105
У вівторок, 10 січня, торги на українському фондовому ринку пройшли в позитивному ключі. Індекс Української біржі за підсумками сьогоднішнього дня зріс на 1,55% до рівня 1478,15 базисних пункту, індекс ПФТС зміцнився на 0,61% до позначки 552,04 пункту.
"Під час сьогоднішньої торгової сесії на світових фондових ринках спостерігалося значне пожвавлення. Приводом до оптимізму на торгових майданчиках стало як закінчення новорічних канікул, так і початок сезону корпоративної звітності в США", - говорить Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader. Вчора ввечері алюмінієвий гігант Alcoa компанія повідомила про те, що її виручка зросла на 6% до $ 5,99 млрд, хоча аналітики Wall Street очікували $5,7 млрд. Крім цього, компанія заявила, що чекає збільшення світового попиту на алюміній в 2012 році на 7%. На американському премаркеті акції Alcoa сьогодні зросли на 2,89%.
Динаміка європейського ринку акцій сьогодні також позитивна - одним із драйверів зростання є зустріч Ангели Меркель і Крістін Лагард, які мають обговорити боргові проблеми Греції та надання МВФ додаткових коштів. Підтримку європейським фондовим індексам також зробила несподівано сильна статистика з Франції - обсяг промислового виробництва в другій економіці Єврозони зріс в листопаді на 1,1%, хоча аналітики не очікували зростання цього індикатора.
Американська макроекономічна статистика, яка була опублікована у другій половині сесії, додала впевненості покупцям і основні індекси США відкрилися значним зростанням. Згідно з офіційними даними Індекс економічного оптимізму IBD / TIPP зріс до рівня 47,5 пункту, перевищивши прогнози, а товаро-матеріальні запаси на складах зросли на 0,1%. На цьому тлі індекс DJIA на початку торгів зростає на 0,75%, а індекс S & P500 в першу годину зміцнився більш ніж на 1%. При цьому індекс широкого ринку S & P500 подолав рівень листопадового опору і перевищив позначку 1290 пунктів.
Український фондовий ринок на початку дня перебував у районі нульової позначки за індексом UX, проте надалі продемонстрував зростання і протягом дня перебував у зеленій зоні. За сьогоднішній день індексу українських акцій UX вдалося додати 22,63 пункту до закриття. Всі індексні акції УБ сьогодні завершили день у зеленій зоні. Лідерами зростання в індексному кошику Української біржі стали сьогодні папери Донбасенерго, які подорожчали на 3,61%. Непогане зростання сьогодні продемонстрували також акції Азовсталі (+3,44%), Укрсоцбанку (+2,34%) і Єнакіївського метзаводу (+2,1%). Березневий ф'ючерс на індекс UX зріс в ціні на 1,81% і торгувався на закритті по 1487,30 грн. Загальний обсяг торгів на Українській біржі поки зберігається на невисокому рівні і сьогодні склав 90 млн. грн., Частка термінового ринку склала 38 млн. грн.
Завтра на ринках не очікується великого обсягу макростатистики. Основною інформацією буде обсяг ВВП Єврозони і торговий баланс Великобританії, крім цього ринки продовжать відігравати звітність американських компаній.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас