Fitch оцінює ситуацію в Італії як головний ризик для єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch оцінює ситуацію в Італії як головний ризик для єврозони

Казна та Політика
348
Ситуація в економіці Італії в даний час становить найбільший ризик для сталого розвитку єврозони - саме цю країну чекають масштабні погашення держборгу. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на главу підрозділу суверенних рейтингів міжнародного рейтингового агентства Fitch Девід Райлі.
Наступний рік буде тяжким для економіки Італії: за розрахунками експертів, країні в 2012-му доведеться позичити 208-242 млрд євро. При цьому вже в лютому - квітні уряду Італії треба погасити борг на 91 млрд.
За словами Райлі, в Fitch вважають, що для Італії індикатором некредитоспроможності стане різке збільшення спреду прибутковості її держоблігацій і паперів ФРН, які вважаються базовими для регіону. Так, якщо спред збережеться на рівні більше 400 базисних пунктів, а економіка країни не буде зростати, Італія втратить свою кредитоспроможність. При цьому здатність країни розплачуватися з кредиторами в 2012 році буде визначатися спредом в 150 базисних пунктів і економічним зростанням в 1,5%.
На 15:00 прибутковість ключових - 10-річних - держоблігацій Італії становила 7,31%, спред прибутковостей італійських і німецьких паперів - 527 базисних пунктів.
"(Доля євро) буде вирішуватися в Римі", - наводить видання слова представника Fitch.
Райлі також зазначив, що агентство може знизити суверенний рейтинг Італії, який в даний час перебуває на рівні "А+" (у списку на перегляд з можливістю зниження), вже до 31 січня.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас