Fitch може знизити рейтинги деяких країн Європи на 1-2 щаблі до кінця січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch може знизити рейтинги деяких країн Європи на 1-2 щаблі до кінця січня

Казна та Політика
192
Рішення щодо кредитних рейтингів європейських країн, поставлених раніше на перегляд з "негативним" прогнозом міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings, швидше за все, буде прийнято до кінця січня поточного року, йдеться в повідомленні агентства.
В цілому рейтинги європейських країн можуть бути знижені на 1-2 щаблі, повідомляє агентство Bloomberg. Керівник відділу суверенних рейтингів агентства Девід Райлі вважає, що вірогідність зниження суверенного рейтингу Італії дуже велика, в той же час зміну рейтингу Франції в 2012 році експерт називає малоймовірним.
"Здатність країн забезпечити впевнене зростання економіки в поточному році буде ключовим фактором, тоді як Fitch прогнозує м'яку рецесію в єврозоні в 2012 році у зв'язку з жорсткими заходами бюджетної економії на тлі збереження слабкості довіри як споживачів, так і ділових кіл" , - заявив Райлі на прес-конференції в Лондоні.
Експерт підкреслив, що розпад єврозони не розглядається агентством як базовий сценарій, а також що Європейський центральний банк має можливості для подальшого збільшення обсягу активів на балансі.
"Ризик виникнення замкнутого кола в стагнуючих економіках підігріває побоювання, що неплатоспроможність деяких країн і банків реальна. Більш позитивним є те, що усунення дисбалансів, які призвели до кризи, йде повним ходом, і до кінця року ситуація зі скороченням кредитування і видатків бюджету повинна змінитися в кращу сторону, що підтримає поступове відновлення економіки, і це може стати початком кінця кризи", - сказав Райлі.
Щодо рейтингів дефолту емітента (РДЕ) в банківському секторі керуючий директор Financial Institutions Group Fitch Джеймс Лонгсдон зазначив, що прогноз "негативний" для більшості банків таких країн, як Іспанія, Італія та Португалія, тоді як для банків країн північної частини єврозони прогноз залишається "стабільним".
Як повідомлялося раніше, 19 грудня 2011 р. Fitch поставило на перегляд з можливістю зниження суверенні рейтинги Франції, Іспанії, Італії, Бельгії, Ірландії, Кіпру та Словенії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас