Злиття E. ON і RWE може вивести німецькі енергокомпанії на глобальний рівень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Злиття E. ON і RWE може вивести німецькі енергокомпанії на глобальний рівень

Казна та Політика
176
Німецькі енергетичні компанії є регіональними гравцями і формування на їх основі гравця глобального масштабу здатне збільшити конкуренцію на глобальному рівні, заявив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер (Gunther Oettinger) в інтерв'ю газеті Rheinische Post.
"При всій повазі до E.ON і RWE, у світовому масштабі обидві вони - тільки регіональна ліга. Якщо Німеччина хоче грати у світовій грі у всесвітній лізі, де панують такі концерни як Exxon, Chevron або "Газпром" (РТС: GAZP), ми потребуємо національного гравця відповідної величини. Для цього німецька галузева енергетична політика мала випробувати всі можливості", - сказав єврочиновник.
На питання, чи наполягає він на об'єднанні E.ON і RWE, Еттінгер сказав, що "кооперація значних гравців на енергетичному ринку, у тому числі і через можливе злиття, призведе до зростання німецької енергетики в глобальній конкуренції". "Для цього мені бачаться різні моделі: більше зростання і сили може бути досягнуто також у результаті більш тісного зв'язку між державними і муніципальними компаніями в Німеччині", - додав він.
Позиції німецьких енергетичних компаній сильно постраждали від рішення уряду ФРН відмовитися від атомної енергетики. E.ON вже вирішив скоротити 11 тис. осіб персоналу, RWE - 6 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас