Торговельний баланс Китаю зріс, перевищивши прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торговельний баланс Китаю зріс, перевищивши прогнози

Казна та Політика
429
Сальдо торговельного балансу Китаю в грудні різко зросло, перевищивши очікування. Експорт залишається стійким, а імпорт слабшає. Проте цифри за весь рік вказують на загальну тенденцію звуження торговельного дефіциту.
Експорт збільшився в грудні на 13,4% в порівнянні з попереднім роком. Такі дані наводить Головне митне управління країни. Результат перевершив очікування експертів, зокрема, згідно з опитуванням Dow Jones Newswires, аналітики чекали зростання експорту на 12,5%. А ось імпорт зріс лише на 11,8%, що виявилося гірше прогнозу в 18%. Особливо варто відзначити сильне зниження показника в порівнянні з листопадовим зростанням в 22,1%.
В результаті профіцит торговельного балансу склав в грудні 16,52 млрд доларів. У листопаді цей показник був 14,5 млрд доларів.
Віце-міністр Китаю з комерції Чжун Шань заявив у понеділок, що зовнішня торгівля країни може бути в цьому році "похмурішою" на тлі ослаблення глобального попиту. Експорт трудомістких товарів сповільнюється "досить швидко", і Китай втрачає частку ринку в Японії, Європі і США, сказав він.
Обсяг нових кредитів та грошової маси в Китаї за грудень перевищив оцінки економістів, що сигналізує про ослаблення грошово-кредитної політики з боку Центробанку. Обсяг нових кредитів склав 640,5 млрд юанів, перевищивши прогнози всіх експертів, опитаних Bloomberg. А ось грошова маса М2 зросла на 13,6%, що також виявилося вищим від очікувань. Представник Народного банку Китаю Чжоу Сяочуань у неділю заявив, що країна повинна бути готова до боротьби з можливими економічними ударами через європейські й американські проблеми.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас