Європі передбачили багатомільярдний збиток від "податку Тобіна" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європі передбачили багатомільярдний збиток від "податку Тобіна"

Казна та Політика
1304
Податок на банківські операції призведе до появи дірки в бюджетах європейських країн в розмірі 116 мільярдів євро. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на дослідження Ernst & Young.
Аналітики компанії вважають, що введення в дію "податку Тобіна" (названий так на честь нобелівського лауреата Джеймса Тобіна, вперше запропонував вводити збір з міжнародних банківських транзакцій для підтримки країн, що розвиваються) погіршить і без того непросту ситуацію з зайнятістю в ЄС і завдасть удару по добробуту європейців. У Ernst & Young підкреслюють, що такі наслідки можливі в тому випадку, якщо податок буде введений не у всьому світі, а тільки в ЄС.
Аналітики аудиторської компанії вважають, що Єврокомісія при підрахунках не врахувала втрати, які понесуть регіональні бюджети через зниження надходжень від податку на збільшення капіталу. Аудитори Ernst & Young взяли до уваги також падіння інших зборів у результаті зниження доходів фінансового сектора.
Такої ж позиції дотримується і британський прем'єр-міністр Джеймс Кемерон. Глава кабінету міністрів пообіцяв напередодні, 8 січня, що постарається блокувати будь-які спроби ввести подібний податок. Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті, навпаки, підтвердив готовність Риму обговорити додаткові збори.
Німеччина пропонувала ввести "податок Тобіна" ще в 2009 році. Минулого літа влада цієї країни і Франції відродила ідею податку на банківські операції. Глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу підтримав введення додаткових зборів. Проти "податку Тобіна" виступила Великобританія, влада якої вважає, що такий податок потрібно вводити в усьому світі відразу, а не тільки в ЄС.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас