Прем'єр Греції: Ми виконаємо всі зобов'язання, щоб забезпечити кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Греції: Ми виконаємо всі зобов'язання, щоб забезпечити кредити

Казна та Політика
217
Греція виконає всі зобов'язання, які взяла на себе раніше, щоб отримати новий кредитний пакет від ЄС і МВФ, запевнив прем'єр-міністр країни Лукас Пападімос.
Представники "трійки" кредиторів (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ) очікуються в Афінах у середині січня, щоб визначити параметри 130-мільярдної кредитної угоди, яка передбачає подальше фінансування боргових зобов'язань Греції і програми зменшення номінальної вартості боргу, а також рекапіталізацію місцевих банків.
"Ми методично готуємося до переговорів з "трійкою" кредиторів. Необхідною умовою для того, щоб ці переговори завершилися вигідно для інтересів Греції, є те, щоб уряд закрив усі поточні питання з зобов'язаннями, які ми взяли перед партнерами та міжнародними організаціями, які фінансують нас", - сказав Пападімос на засіданні уряду.
Греція зобов'язалася не тільки скоротити бюджетний дефіцит в 2011 році до 9% ВВП з 10,6% ВВП в 2010 році, але і провести низку реформ. Серед тих зобов'язань, які серйозно запізнюються по термінах, - 50-мільярдна програма приватизації державних активів, лібералізація деяких "закритих" професій, податкова реформа і інші програми.
При цьому очікується, що бюджетні показники 2011 р. виявляться гіршими, ніж заплановано. Крім падіння доходів і зростання витрат, Греція зіткнулася з потужним економічним спадом, що оцінюється в 6,5% ВВП в 2011 році. Країна обслуговує поточні зобов'язання лише за рахунок кредитів ЄС і МВФ. Тим часом переговори з приватними кредиторами про "добровільне" списання 50% номінальної вартості боргу поки не увінчалися успіхом, а Євросоюз зажадав від Греції в четвер повернути понаде 400 млн євро, виданих раніше у вигляді субсидій сільгоспвиробникам.
Лукас Пападімос, колишній заступник голови ЄЦБ, став прем'єром в коаліційному уряді Греції в листопаді 2011 року після відставки соціаліста Йоргоса Папандреу, який накликав гнів ЄС і соратників по партії, спробувавши оголосити референдум за кредитною угодою з ЄС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас