Етапування Тимошенко в колонію вже оскаржили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Етапування Тимошенко в колонію вже оскаржили

Кримінал
646
Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко подав скаргу в Генеральну прокуратуру на етапування екс-прем'єра в Качанівську виправну колонію в Харкові.
"Скарга на сьогодні подана до Генпрокуратури. Гадаю, що до кінця дня отримаю підтвердження, що в суді скарга зареєстрована теж", - сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко на брифінгу біля Качанівської колонії.
Він зазначив, що вважає етапування Тимошенко до Харкова незаконним, тому вимагатиме порушення кримінальної справи відносно співробітників Державної пенітенціарної служби, які приймали це рішення.
Крім того, за словами Власенка, він має намір домагатися повернення Тимошенко в Лук'янівське СІЗО в Київ.
"Є постанова Шевченківського райсуду Києва, де написано, що Юлія Володимирівна повинна знаходиться в київському СІЗО, і ми будемо вимагати на цьому етапі повернення її в київський ізолятор. Але ще раз підкреслюю, головне, що людина незаконно перебуває у в'язниці, і повинна відбувати 7 років ні за що", - сказав Власенко.
Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 р. засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Апеляційний суд Києва залишив вирок без змін.
В даний час податкова міліція Державної податкової служби розслідує кримінальну справу стосовно Ю. Тимошенко, що стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Ще одна кримінальна справа щодо державних гарантій ЄЕСУ перебуває у провадженні СБУ.
Крім того, проти Тимошенко є ще справа, розслідування якої вже завершене - про закупівлю автомобілів швидкої допомоги та щодо "Кіотського протоколу".
Тимошенко перебувала в СІЗО з 5 серпня 2011 року. Її вивезли до виправної установи 30 грудня 2011 року.
Власенко заявляв, що зміни запобіжного заходу з другого арешту Тимошенко не було.
"А це означає, що пенітенціарна служба порушила закон, тому що в постанові Шевченківського райсуду про так званий другий арешт було чітко вказано, що Тимошенко повинна утримуватися у Київському слідчому ізоляторі", - зазначив захисник.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас