Естонія почала процес відчуження газопроводу від постачальника газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія почала процес відчуження газопроводу від постачальника газу

Енергетика
2621
Уряд Естонії сьогодні на засіданні розглянув проект поправок до закону про природний газ, який передбачає, в тому числі, продаж естонським концерном Eesti Gaas, основним власником якого є російський "Газпром", своєї газорозподільної мережі, пише Уніан. Про це повідомляє джерело з посиланням на прес-службу уряду Естонії.
Метою законопроекту є приведення закону про природний газ у відповідність з директивами євросоюзу, що передбачають поділ бізнесу з продажу і транспортування газу, зазначає прес-служба.
Міністерство економіки країни, яка є ініціатором законопроекту, вважає, що відчуження газорозподільної мережі у концерну Eesti Gaas гарантує розвиток конкуренції та зміцнення енергетичної безпеки країни. Новий власник газових трубопроводів не повинен бути пов'язаний з продажем газу споживачам. Передбачається, що він буде визначений до 2015 року.
За первинними оцінками уряду, вартість естонської газорозподільної мережі становить приблизно 120 мільйонів євро.
Концерн Eesti Gaas займається купівлею, розподілом і продажем російського природного газу, а також обслуговуванням газових систем, будівництвом газопроводів і розвитком газової мережі в Естонії. Акціонерами Eesti Gaas є "Газпром" (37,02%), німецький Ruhrgas (33,66%), фінський Fortum (17,72%), а також Itera Latvija (9,85%) і міноритарії (1,75%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас