Чиновникам київської мерії підвищать запрплату на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновникам київської мерії підвищать запрплату на 25%

Казна та Політика
371
У чиновників мерії у цьому році зросте зарплата. "Зарплату підвищать після реорганізації та скорочення 600 чиновників. Підняття зарплат всім співробітникам виправдане, адже на тих, хто залишиться, ляже додаткове навантаження", - сказало нам джерело в керівництві КМДА. Але офіційно кажуть, що фонд зарплати не збільшиться, а підвищення торкнеться тільки рядових співробітників - голова КМДА та його заступники, швидше за все, будуть отримувати стільки ж, скільки і в минулому році.
Крім того, є й ще одна причина для зростання доходу столичних чиновників. Як нам пояснили в фінуправлінні, зарплата зростає через те, що з 1 січня піднявся рівень "мінімалки" в цілому по країні (з 1 січня вона збільшується на 69 грн до 1073 грн і поступово буде підвищуватися протягом року: 1 квітня, 1 липня, 1 жовтня та 1 грудня - до 1134 грн). У мерії прогнозують, що рядові співробітники, у яких була найменша зарплата, будуть отримувати на 15% більше. А якщо врахувати ще й економію від скорочених, то зростання може скласти навіть 20-25%.
"Звичайно, ми будемо раді будь-якій надбавці, навіть якщо це буде підвищення на кілька сотень гривень. Адже на зарплату в 2 тис. грн особливо не розгуляєшся. Але головне, щоб збереглися всі надбавки та премії, які складають значну частину нашого прибутку. Можливо, в цьому році вони зростуть", - розповіла нам робітниця одного з управлінь мерії.
А ось керівники на підвищення не особливо розраховують. "У мене зараз ставка 5,9 тис. грн, а всього я отримую близько 12-13 тис. на місяць. Це з урахуванням різних премій, надбавок, доплати за ранг, за вислугу. Я ж працював довго заступником міністра. Точно буду знати через декілька днів, коли все порахую для декларації. А підвищення зарплати цього року на керівниах міськадміністрації не позначиться, оскільки ми отримуємо ставку значно більшу від мінімальної. Підвищать тим, хто отримує мало", - сказав нам перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.
Що стосується начальників головних управлінь, то, як ми дізналися, вони отримують ставку близько 4 тис. грн. А з преміями і надбавками виходить приблизно 8 тис.
Нагадаємо, в цілому витрати на функціонування мерії (в тому числі і на зарплату) в цьому році скорочуються на 1,1% і становлять 600 млн грн. (у 2011 році було 607 млн грн).
Якщо порівнювати зі столицями інших країн, то наші чиновники здаються бідняками. Наприклад, у мерії Москви зарплата рядового працівника близько 15 тис рублів (3,7 тис. грн) плюс премії, які інколи становлять до 85% ставки. Правда, і середня зарплата по Москві в 2,5 рази більша від нашої - 43 тис. рублів (10,7 тис. грн). Зарплата мера Москви Сергія Собяніна не відома, а от його попередник Юрій Лужков отримував $9,6 тис. Мер Лондона заробляє 13 тис. євро на місяць (133 тис. грн). Правда, в самій лондонській адміністрації зарплати у співробітників абсолютно різні. Є чиновники, які заробляють навіть більше мера. В Парижі мер заробляє не менше 8 тис. євро.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас