Обережно! Ти на дорозі! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обережно! Ти на дорозі!

6340
Щодня кожен з нас, виходячи з дому і сідаючи в маршрутку, в таксі або свій автомобіль, опиняється в зоні підвищеного ризику - немає гарантій, що ти повернешся додому!
Щодня ми читаємо в інтернеті і бачимо по телевізору, як хтось в'їхав у людей, які стояли на зупинці, хтось, порушуючи швидкісний режим, не впорався з керуванням і вилетів на смугу зустрічного руху. Як якийсь п'яний лихач розсікав по нічному місту і врізався в стовп, як водій маршрутного таксі, бажаючи "проскочити", розбиває маршрутку, набиту пасажирами. На жаль, подібні аварії, найчастіше, супроводжуються смертю абсолютно невинних у ДТП громадян.
Вражає реакція громадськості на резонансні ДТП. Залишені коментарі інтернет-користувачів, з приводу того, що сталося ДТП, не можуть не звертати на себе уваги. Основна маса коментаторів бажає горя і нещасть винній стороні і всім її близьким. Якщо в ДТП загинув найближчий родич когось із депутатів або високопоставлених чиновників, то радощів в коментарях немає межі. Як тільки ДТП сталося за участю двох автомобілів, один з яких набагато дорожчий, то винен обов'язково водій дорогого авто і він обов'язково мажор!
З іншого боку, коли винного у смерті кількох людей водія виправдовують і родичі залишаються сам на сам зі своїм горем - це не може не викликати обурення! Але от чого точно не видно, так це армії співчутливих і бажаючих надати допомогу і підтримку постраждалій стороні.
Окрему увагу хотілося б загострити на реакцію Феміди при резонансних ДТП. У більшості випадків судове рішення передбачити не складно. Наявність "потрібних зв'язків" і відповідної винагороди вирішує результат судового процесу. Невже надскладне завдання виключити можливість домовлятися з суддями, щоб винуватець ДТП відповідав за свої вчинки? Як варіант - розглядати ДТП, які потягли за собою смертельні випадки, в судах не за місцем проживання, а в інших областях. І, врешті-решт, може, варто задуматися про залучення суду присяжних в подібних випадках.
Безпека на дорогах визначається рівнем культури водіїв, а далеко не розмірами штрафів. На превеликий жаль, культура водіння більшості наших водіїв дуже низька, тому і дороги стали смертельно небезпечними. Посилення відповідальності водіїв на дорозі шляхом збільшення штрафних санкцій, в кінцевому підсумку не дасть бажаних результатів.
Далеко не розмір гаманця і соціальний статус відрізняють грубого порушника від доброчесного водія. Не всі водії, які дотримуються правил дорожнього руху, бідні люди і не всі, хто грубо порушує правила - багаті! Перший рік після підвищення штрафів кількість аварій знизилася, але через 2 роки статистика ДТП повернулася на колишній рівень. У Європі, на яку ми так часто звикли кивати, відбувається значно менше дорожньо-транспортних пригод не через високі штрафи, а через більш високу культуру поведінки водіїв на дорозі. Культура водіння - це повага учасників дорожнього руху один до одного, дотримання правил дорожнього руху і елементарний здоровий глузд.
Тому доти, доки культурний рівень наших водіїв не почне зростати, всі ми, опиняючись на дорозі, перебуватимемо в зоні підвищеної небезпеки.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас