Експерти: На початку 2012 року ставки іпотеки продовжать зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: На початку 2012 року ставки іпотеки продовжать зростати

Нерухомість
546
Кредити на купівлю нерухомості продовжать дорожчати і на початку 2012 року, вважають експерти. При цьому говорити про позитивні перспективи ринку іпотеки в цьому році поки рано, пише Простобанкконсалтинг.
Незважаючи на стабілізацію банківського ринку України, іпотечні кредити дорожчатимуть - прогнозують експерти. "У короткостроковій перспективі триватиме тенденція зростання відсоткових ставок за іпотечними кредитами (очікуване зростання 2-2,5 відсоткові пункти)", - вважає Олександр Борщевич, начальник управління іпотечного кредитування ВТБ Банку.
При цьому експерти поки не беруться говорити про конкретні перспективи іпотечного кредитування на весь 2012 рік, зазначаючи, втім, відсутність на сьогоднішній день передумов до відновлення цього ринку. "Прогнозувати практично неможливо. Безліч факторів, що впливають на формування економічної ситуації в країні в цілому, будуть впливати на банківський сектор", - нарікає Андрій Осипов, начальник відділу розвитку та підтримки роздрібних кредитних продуктів банку "Хрещатик". "При існуючих ввідних, до відновлення кредитної активності ринку, підвищення платоспроможності клієнта і врегулювання ризиків, пов'язаних з поверненням застави в іпотеці, я не схильний давати якісь оптимістичні прогнози щодо розвитку цього сегмента в 2012 році", - прогнозує Ігор Шумицький, директор департаменту маркетингу роздрібного бізнесу VAB Банку.
Банківські фахівці звертають увагу, що банки, окрім подальшого підвищення відсоткових ставок за іпотечними позиками, можуть ускладнити й інші умови кредитування. "Повне згортання іпотечного кредитування на ринку малоймовірно, хоча не виключено істотне його обмеження в результаті значного ускладнення умов кредитування (підвищення відсоткових ставок, обмеження термінів кредитування, жорсткість вимог до розміру власного внеску позичальника та підходів до оцінки його кредитоспроможності)", - вважає Олександр Борщевич . "Через посилення ризикової складової можна прогнозувати збільшення розмір авансів до 50% в середньому по ринку і скорочення термінів кредитування іпотеки до 10-15 років", - продовжує Ігор Шумицький.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас