Чому парламентарі так поспішають із земельним законом? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому парламентарі так поспішають із земельним законом?

Нерухомість
1116
У парламентській більшості не приховують: хочуть якнайшвидше ухвалити закон про ринок землі. Опозиціонери кажуть - такий поспіх через бажання розподілити державні угіддя між своїми.
Василь Кравчук, народний депутат України:
"Автори законопроекту не настільки зацікавлені в продажу паїв, як зацікавлені в тому, щоб зараз за безцінь через новостворену структуру земельний банк і земельний фонд продати за безцінь своїм структурам".
Для цього готові навіть сфальсифікувати засідання аграрного комітету, кажуть його члени. Зокрема, більше як тисячу поправок до закону уже нібито розглянув профільний комітет. Хоча насправді після ухвалення документа в першому читанні - жодного разу народні обранці не збиралися.
Василь Кисельов, народний депутат України:
"Я взяв у руки цю порівняльну таблицю. Уже навпроти моїх поправок стоїть відхилено. Коли? Ким? Вночі особисто головою комітету".
Голова пояснює, комітет давним-давно схвалив таку процедуру формування порівняльної таблиці. Хоча за регламентом цього робити не можна.
Григорій Калетнік, голова комітету ВР з питань аграрної політики:
"Всі члени комітету одностайно спробу підготувати таблицю у вигляді поправок, які подані з пустою колонкою - відхилено чи враховано, і пустою останньою колонкою щодо остаточної редакції члени комітету відхилили".
На зібрання комету вже у новому році прийшли усього четверо його членів. Кворуму немає, тож і рішень ухвалювати не можна. Та, як виявилося, засідає не комітет, а робоча група. Тому обговорення продовжили.
Сергій Сас, заступник голови комітету ВР з питань регламенту:
"Я вимагаю припинення на місці порушення закону. Ви повимагали? Дякую за вашу вимогу. А далі ми проводимо засідання робочої групи".
Уже найближчим часом у регламентному комітеті пообіцяли з"ясувати, чи законне було засідання робочої групи. А відповідно й усі ухвалені там рішення.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас