Клюєв: Кабмін запропонував ВР розглянути два законопроекти, що спрощують механізм відкриття рахунків в банках для підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Кабмін запропонував ВР розглянути два законопроекти, що спрощують механізм відкриття рахунків в банках для підприємств

Кредит&Депозит
402
Уряд запропонував парламенту розглянути два законопроекти щодо змін до пакету законів, що спрощують механізм відкриття рахунків у банках для нових підприємств.
Про це в коментарі журналістам заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи внесення до Верховної Ради урядових законопроектів "Про внесення змін до деяких законів України про взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (№9660) та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо постановки на облік юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців "(№9661), повідомляє прес-служба уряду.
За його словами, це черговий логічний крок щодо спрощення процедури відкриття бізнесу в Україні.
Андрій Клюєв пояснив, що сьогодні, відповідно до закону про реєстрацію підприємців, державний реєстратор передає органам статистики, податкової служби та Пенсійного фонду України відомості про реєстрацію підприємств. Проте досі діють нормативно-правові акти, якими передбачено при відкритті рахунку в банку надання окремих довідок про постановку підприємства на облік в органах держстатистики, податкової служби та Пенсійного фонду. Іншими словами, банки зобов'язані вимагати такі довідки, а це означає, що підприємці досі змушені звертатися в три інстанції, витрачати зайвий час і гроші, заявив Андрій Клюєв.
Він підкреслив, що запропоновані законопроекти повинні реалізувати принцип "єдиного вікна", щоб підприємець подавав для відкриття рахунку в банку тільки виписку з Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб. Пропонується, що у виписці, яку підприємець буде отримувати у державного реєстратора безкоштовно, будуть автоматично вказані дані про постановку підприємства на облік в органах державної статистики, податкової служби та Пенсійного фонду. Всі необхідні дані державний реєстратор повинен отримати самостійно, повідомив перший заступник керівника уряду України.
"Ми продовжимо скорочувати кількість зайвих довідок і виписок, які підприємці повинні збирати під час спілкування з державою та місцевою владою", - заявив Андрій Клюєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас