Фінансові директори Британії очікують розпад Єврозони в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансові директори Британії очікують розпад Єврозони в 2012 році

1170
Фінансові директори з імовірністю 37% очікують, що одна або декілька держав Єврозони покинуть Єврозону у 2012 році, показало опитування Deloitte. Британські провідні корпорації вважають, що розпад євро становить найбільший ризик для їхнього бізнесу протягом наступного року, за даними дослідження.
Вихід Греції або що ще гірше, крах валютного союзу, вдарить по експорту та діловій впевненості, вважають фінансові директори, опитані бухгалтерською фірмою Deloitte. Фірми впевнені, що реакція європейських політиків на кризу, і страх з можливими наслідками штовхатиме Великобританію в глибоку рецесію, заявив Deloitte.
В середньому, фінансові директори прогнозують 37% того, що одна або декілька держав-членів покинуть Єврозону протягом 2012 року.
Невизначеність також є чинником, який змушує компанії скорочувати робочі місця та економити кошти. Дослідження показало, що рівень зовнішньої фінансової і макроекономічної невизначеності, що стоїть перед їхнім бізнесом, оцінюється як "високий" або "дуже високий", він більш ніж подвоївся за останні шість місяців до 56%, в порівнянні з 26% влітку. Deloitte оцінив настрої корпорацій так: "Всі чекають, що станеться дуже погане".
Ян Стюарт, головний економіст Deloitte, заявив: "Результати показують корозійний вплив невизначеності на корпоративні витрати: 87% фінансових директорів вважають, що це поганий час, щоб брати додатковий ризик на свій баланс. Подібно тому, як це трапилося наприкінці 2008 року, фінансові директори реагують на жорсткість клімату шляхом зміцнення їх балансів.
Фінансові стратегії корпорацій Великобританії повністю змінили торік. Фірми вступили в 2011 з акцентом на розширення нових ринків і збільшення капітальних витрат. Вони входять в 2012 році з акцентом на скорочення витрат і збільшення грошового потоку".
У доповіді агентства з працевлаштування Reed виявив, що кількість вакансій скоротилася в грудні після зростання в жовтні і листопаді. Місячний показник індексу зайнятості Reed знизився на 9% в грудні, в порівнянні з попереднім місяцем, після великого падіння числа вакансій у державному секторі та фінансовому. Зайнятість тільки в готельному і роздрібному секторах зростала.
Індекс залишається на 20% вищим, ніж рік тому, але, ймовірно, буде розглядатися як ознака того, що компанії задраюють люки перед спадом в економіці Великобританії в цьому році. Великобританія повернеться в стадію рецесії.
"Фінансові директори з 54% вірогідністю оцінюють вхід Великобританії в подвійну рецесію", в порівнянні з 27% рік тому", - сказав Стюарт. "Більшість респондентів (64%) очікують тривалий період слабкості більше року. Більше того, фінансовий стрес впливає на великі корпорації Великобританії, фінансових директорів, звітність, різке падіння доступності кредитів, як у третьому кварталі 2008 року".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас