Роман Ландик написав скаргу на 32 сторінки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роман Ландик написав скаргу на 32 сторінки

Кримінал
1079
Засідання в Ленінському райсуді Луганська у кримінальній справі стосовно депутата Луганської міськради Романа Ландика, який звинувачується в побитті Марії Коршунової, перенесено на 11 січня.
Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні засідання не відбулося через хворобу прокурора і відсутність адвоката Ландика Наталії Суслікової.
Проте засідання було відкрито, і Ландик встиг повідомити суду, що склав 32-сторінкову заяву в Генпрокуратуру на суддю Олену Попову, яку на найближчому засіданні озвучить.
За словами адвоката підсудного Юрія Березовського, у заяві Ландик висловив свою точку зору на процес, умови утримання в СІЗО і на законність судового слідства. Адвокат зазначив, що в СІЗО, де перебуває Ландик, вже добу немає світла.
Березовський також додав, що затягування процесу "нікого не задовольняє".
Засідання суду перенесено на 11 січня на 14.00.
Як повідомляв УНІАН, 26 грудня через поведінку підсудного Ландика суддя Олена Попова оголосила про перенесення засідання на 3 січня 2012 року.
На засіданні не були присутні постраждалі - Коршунова та Дар'я Заєць, оскільки, як пояснив їхній адвокат Володимир Раков, постраждалі "втомилися слухати образи на свою адресу".
Крім того, захворів один з адвокатів Ландика Юрій Березовський.
Прокурор і адвокати погодилися продовжувати засідання, проте Ландик почав кричати: "Мене півроку тримають в підвалі. Коршунова спеціально йшла в "Баккару", щоб мене вбити. Преса досі бреше про подію. Мене ніхто не слухає, суддя робить вигляд, що глуха. Все, що відбувається - це маразм".
Після цього суддя закрила засідання.
4 липня вночі в ресторані "Баккара" у Луганську син народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландика, депутат Луганської міськради Роман Ландик побив Коршунову. Відеозапис побиття потрапив в Інтернет.
7 липня прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно Ландика за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Він був оголошений в розшук і затриманий в Краснодарі (РФ).
21 вересня Ландика екстрадували з Росії в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності, а 24 вересня - етапували до Луганська.
26 вересня Ленінський районний суд Луганська залишив Ландика під вартою до винесення вироку.
31 жовтня стало відомо, що Ландик і Коршунова підписали мирову угоду.
8 грудня постраждала Коршунова підтвердила в суді отримання компенсації в розмірі 5 тис. дол. 9 грудня батько обвинуваченого заявив, що передав дівчині 320 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас