Члени ЄС повинні бути готовими до глибоких реформ, щоб зберегти євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Члени ЄС повинні бути готовими до глибоких реформ, щоб зберегти євро

224
Голова групи Альянс демократів і лібералів за Європу в Європарламенті і колишній прем'єр Бельгії Гі Верхофстадт висловив упевненість, що євро виживе в 2012 році.
Проте держави-члени Євросоюзу повинні бути готовими до глибоких реформ, заявив Г. Верхофстадт в інтерв'ю бельгійському телерадіоканалу РТБФ в понеділок.
"Будучи притиснутим до стінки, іншого виходу не маєш. Або це (реформи), або зникнення євро. У 2012 році будуть ухвалені необхідні рішення щодо цих реформ, щоб створити економічну і податкову Європу", - сказав лідер європейських лібералів.
За його словами, політичні керівники ЄС "будуть змушені в 2012 році провести дуже глибокі реформи заради економічного, податкового та політичного союзу паралельно валютному союзу".
Колишній бельгійський прем'єр бачить основу кризи євро в нестачі європейської інтеграції.
Верхофстадт, який є учасником переговорів щодо майбутнього європейського договору, вважає, що група країн, включаючи Нідерланди, Польщу, Італію, Бельгію та ін, повинна скласти противагу франко-німецькому дуету, який є "занадто міжурядовим", щоб прийти до "масивної передачі повноважень держав-членів на європейський рівень".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас