Прем'єр-міністр Сингапуру прогнозує уповільнення зростання економіки країни в 2012 р. до 1-3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Сингапуру прогнозує уповільнення зростання економіки країни в 2012 р. до 1-3%

Казна та Політика
105
Прем'єр-міністр Сингапуру Лі Сяньлун очікує, що темпи зростання економіки острова в наступному році складуть від 1 до 3%. Про це повідомляє VestiFinance.
"Боргові проблеми в Європі далекі від завершення. Цей рік буде більш складним для глобальної економіки. І невеликі країни з відкритою економікою, такі як Сингапур, будуть неминуче зачеплені кризою", - заявив Лі Сяньлун.
Аналітик Ірвін Шин з DBS Group Holdings вважає, що на розвиток сингапурської економіки будуть впливати 3 фактори: уповільнення економічного зростання в Китаї, темпи відновлення в США і розвиток ситуації в єврозоні.
У IV кварталі, за оцінками економістів, ВВП країни скоротився на 5%.
У грудні на острові були введені додаткові 10%-і збори для іноземців при купівлі житлової нерухомості. На думку уряду, цей крок повинен стримати надмірний приплив капіталу, охолодити закордонний попит і допомогти стабілізувати ціни. Але у цих заходів є і побічний ефект, попередив прем'єр-міністр.
"Обмеження присутності іноземців означає зниження можливостей для ведення справ та відмову від більш високих темпів зростання. Це одна з причин, чому ми очікуємо зростання лише на 1-3%", - зазначив Лі Сяньлун.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас