Розробка родовищ сланцевого газу в Львівському басейні почнеться в січня 2012 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробка родовищ сланцевого газу в Львівському басейні почнеться в січня 2012 р.

Енергетика
354
Національна акціонерна компанія "Надра України" і британська компанія Cadogan Petroleum Plc в рамках створюваного спільного підприємства мають намір вже в січні 2012 року почати геологічні роботи на площах Львівського вуглецевого басейну.
Про це в інтерв'ю "Дзеркало тижня. Україна" повідомив голова Державної служби геології і надр Едуард Ставицький.
За його словами, спільне підприємство з видобутку нетрадиційних газів на території Львівського басейну перебуває в процесі створення і реєстрації. "Проводиться збір та аналіз геологічної інформації, готується фінансовий план-графік. З третьої декади січня 2012 р. почнуться геологічні роботи на 4 ліцензійних площах (ще 3 майданчики - на стадії оформлення ліцензії)", - заявив Ставицький.
Він також розповів, що вже підписаний інвестиційний договір з італійською компанією Eni (яка раніше придбала в Cadogan частину їхніх активів в Україні), сума інвестицій на підтвердження геологічних запасів складе 95 млн дол.
"Це тільки на геологічне дослідження. Ні про буріння з подальшим видобуванням, ні про спорудження комунікацій на цьому родовищі мова поки не йде", - підкреслив Едуард Ставицький і додав, що, за прогнозами, обсяги видобутку газу на цих площах можуть складати 1-2 млрд куб. м в рік. Нагадаємо, раніше стало відомо, що проект італійської Eni і британської Cadogan Petroleum з розвідки і видобутку сланцевого газу в Львівському басейні, який включає буріння розвідувальних кластерів, геологічні та геофізичні роботи, придбання та повторну обробку 2Д сейсміки, обійдеться приблизно в 55 млн дол. < / p>
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас