Японія і Китай відмовилися від долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія і Китай відмовилися від долара

Валюта
4604
Японія і Китай ухвалили рішення про сприяння використанню національних валют замість долара США в угодах між китайськими і японськими компаніями.
У рамках візиту прем'єр-міністра Японії Йосіхіко Ноди в Пекін сторони зробили кілька цікавих заяв, які обіцяють втілити в життя вже у поточному році. Японський прем'єр вперше відвідав Китай з моменту вступу на посаду, передає РБК.
Нода на зустрічі з Венем Цзябао домовилися про зміцнення двостороннього співробітництва на фінансовому ринку. Сторони мають намір заохочувати використання національних валют замість американського долара в угодах між японськими і китайськими компаніями, повідомляє Известия.
Лідери країн вважають, що домовленість про ширше використання національних валют в двосторонніх угодах вкрай позитивно позначиться на економічному розвитку та кон'юнктурі внутрішніх ринків обох країн.
"Китай готовий тісно співпрацювати з Японією в просуванні наших двох країн, грошово-кредитному та фінансовому розвитку, і з метою прискорення прогресу у створенні зони вільної торгівлі в рамках Китай-Японія-Південна Корея і Східно-Азіатського фінансового співробітництва", - заявив Цзябао.
Народний Банк Китаю також заявив, що підтримуватиме Японію у використанні юанів для прямих інвестицій в Китай.
У світлі економічної кризи, яка вже захлеснула єврозону, долар США і євро де в чому втрачають свої позиції на світовому ринку. Домовленість про ширше використання національних валют при двосторонніх угодах між Японією і позитивно позначиться на економічному розвитку та кон'юнктурі внутрішніх ринків обох країн, розраховують експерти.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас