Янукович готує Конституційну Асамблею до "народження" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович готує Конституційну Асамблею до "народження"

Казна та Політика
264
Президент України Віктор Янукович отримав документи від науково-експертної групи з підготовки Конституційної асамблеї. Вже найближчим часом глава держави розгляне питання про схвалення Концепції формування і організації діяльності Конституційної Асамблеї. Про це заявила радник Президента - керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук "Прийняту в грудні поточного року Концепцію формування та організації діяльності Конституційної асамблеї, яка визначає мету, статус, принципи, завдання, права, порядок формування і діяльності цього органу, вніс голова науково-експертної групи з підготовки Конституційної асамблеї Леонід Кравчук", - повідомила Ставнійчук.
За її словами, проект Концепції неодноразово розглядався на засіданнях науково-експертної групи з підготовки Конституційної асамблеї, спільних засіданнях групи, Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права, Редакційної комісії з підготовки Концепції. Вона зазначила, що проект документа також обговорювалося під час проведення науково-практичних конференцій у Львові і Харкові, круглого столу за участю політологів, соціологів, правознавців, філософів в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.
"Під час підготовки проекту Концепції прийняті до уваги рекомендації Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської комісії), які були представлені у відповідному Висновку на 86-й пленарній сесії, що відбулася у Венеції 25-26 березня 2011 року", - повідомила керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента.
Нагадаємо, Президент України своїм Указом "Про підтримку ініціативи щодо створення Конституційної асамблеї" від 21 лютого 2011 р. №224 підтримав ініціативу екс-президента Леоніда Кравчука щодо створення Конституційної асамблеї для підготовки змін до Конституції України. Напрацювання пропозицій щодо механізму створення і діяльності Конституційної асамблеї, визначення принципів, алгоритму та етапів її роботи, а також з аналізу концепцій реформування Конституції покладено на очолювану Кравчуком науково-експертну групу з підготовки Конституційної асамблеї.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас