Греція сподівається на швидке завершення переговорів з кредиторами щодо списання боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція сподівається на швидке завершення переговорів з кредиторами щодо списання боргу

Казна та Політика
200
Греція розраховує на швидке завершення переговорів з кредиторами щодо списання боргу, заявив у четвер в інтерв'ю радіостанції афінської Real News офіційний представник уряду Греції Пантеліс Капсіс.
"Я думаю, що угода буде досягнута досить скоро, і не думаю, що будуть проблеми з цією угодою", - сказав Капсіс. За його словами, переговори можуть бути завершені вже в кінці січня - на початку лютого.
Євросоюз зажадав від інституціональних інвесторів в грецькі облігації "добровільно" списати 50% їх номінальної вартості. Кредитори, в принципі, погодилися на це, однак продовжують переговори з грецьким урядом про терміни погашення нових облігацій, які будуть випущені замість старих, і процентної ставки по купону.
У разі успіху програми Греція зможе списати до 100 млрд євро з 360-мільярдного боргу. Це дозволить не тільки знизити загальне податкове навантаження, але і скоротити поточні виплати.
Грецький уряд вже оголосив про перенесення дострокових парламентських виборів з лютого орієнтовно на квітень через труднощі у переговорах з кредиторами і в реалізацію нової кредитної угоди з ЄС. Дана угода передбачає подальші жорсткі бюджетні заходи в обмін на нове фінансування в 130 млрд євро, що включає двосторонні кредити країн єврозони, рекапіталізацію місцевих банків і списання боргу на руках приватних інвесторів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас