Опубліковано список найвпливовіших людей Юанет 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опубліковано список найвпливовіших людей Юанет 2011 року

698
Рейтинг людей, які найбільше вплинули на український сегмент інтернету в році, що минає, склало галузеве видання Watcher.
Визначити найвпливовіших в Уанеті людей виданню допомогли кілька десятків експертів у різних сегментах мережі - реклама, маркетинг, контент-проекти, медіа, IT-компанії і т.д. Всього участь у голосуванні взяли 25 експертів.
На першому місці виявився Денис Олейников, людина, яка запустила такі проекти як imena.ua, prostoprint.com, futbolka.ua. Після скандалу з компанією Prostoprint бізнесмен живе в Хорватії, деякі експерти називають його політиком.
Другим у рейтингу Watcher йде Владислав Чечоткін, чий інтернет-магазин Rozetka.ua за шість років з моменту першого проданого товару зріс на провідного гравця ринку онлайн-комерції в Україні.
На третьому місці опинився президент UMH Борис Ложкін. Його холдинг, як констатує видання, слідом за ринком друкованих ЗМІ став лідером і на онлайновому ринку. Експерти, серед іншого, відзначили спільну з Петром Порошенком операцію з придбання у Джеда Сандена видавництва KP Media (до якого входить і Корреспондент.net).
Президент холдингу Internet Invest Олекcандр Ольшанський зайняв четверте місце. Варто нагадати, що у минулорічному рейтингу він посів перше місце. У його холдинг входять компанії Imena.UA, MiroHost, УБС, Mail.UA, Parking.ua і GigaHost.ua.
П'яте місце видання віддало директору Яндекс Україна Сергію Петренку, а шосте - Денис Довгополий з GrowthUp Incubator і Startup Crash Test.
Директор UMH-Bigmir online Віталій Гордуз посів сьоме місце у списку. Експерти називають його людиною, яка вміє красиво повертатися: цього року йому вдалося повернутися в компанії, в яких він вже працював раніше, але на значно вищі посади. Так, Гордуз прийшов в KP Media на посаду гендиректора, а в жовтні очолив всі інтернет напрямок УМХ.
На восьмому місці у рейтингу Watcher виявився керівник Google України Дмитро Шоломко, з яким асоціюється вихід на український ринок найбільшого в світі пошукача. Два роки тому Шоломко був єдиним представником компанії в Україні, але після відкриття офісу в 2010 році компанія стала швидко розростатися.
Знайшлося місце у списку і Вікторії Тігіпко, керуючому партнера TA Venture. Експерти констатували, що День Інвестора (idcee), організатором якого вона виступала, став подією року в українській інтернет-індустрії. Ще один фактор, який сприяв попаданню дружини віце-прем'єра Сергія Тігіпка в рейтинг - венчурний фонд, яким вона керує.
Замикає десятку людей, які найбільше вплинули на український інтернет в році, що минає, голова наглядової ради УКРНЕТ Михайло Комісарук. Видання відзначає, що протягом 2011 року компанія вміла як заробляти гроші, так і витрачати їх: на телебаченні і радіо саме сервіси УКРНЕТ рекламувалися найчастіше з українських сайтів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас