Політбюро правлячої партії КНДР Кім Чен Ина призначило верховним головнокомандувачем ЗС країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політбюро правлячої партії КНДР Кім Чен Ина призначило верховним головнокомандувачем ЗС країни

181
Політбюро Центрального комітету правлячої Трудової партії Північної Кореї в ніч на суботу, 31 грудня, офіційно призначило Кім Чен Ина верховним головнокомандуючим збройними силами країни, повідомило Центральне телеграфне агентство КНДР, передає BBC.
Як йдеться в повідомленні, Кім Чен Ин "узяв на себе верховне командування корейської народної армії", як того хотів його покійний батько - Кім Чен Ір. Дане призначення робить Кім Чен Ина відповідальним за управління 1,2-мільйонними збройними силами країни.
Раніше він займав пост заступника очолюваного батьком Центрального військового комітету партії.
Раніше північнокорейські ЗМІ вже неодноразово називали Кім Чен Ина "верховним лідером революційних збройних сил", а також "верховним головнокомандувачем" і "генералом".
Коментуючи відсутність Президента Південної Кореї Лі Мен Бака на офіційній траурній церемонії, новий головнокомандувач ЗС КНДР повідомив, що країна буде "нещадна" до свого південного сусіда. Також було підкреслено, що ніякої зміни у зовнішній політиці держави бути не може, тому що ідеологія "чучхе" передбачає опору на власні сили.
Минулого четверга, 29 грудня, Кім Чен Ин був офіційно оголошений новим вищим керівником держави, армії і Трудової партії КНДР. Після смерті батька його називали "великим наступником".
Як повідомлялося, Кім Чен Ір помер в результаті серцевого нападу 17 грудня в віці 69 років. Згідно з офіційним прес-релізом, Кім Чен Ір помер під час поїздки по країні. Причиною його смерті став гострий інфаркт міокарда укупі з гострою серцевою недостатністю.
28-річний Кім Чен Ин очолював траурну церемонію в пам'ять про Кім Чен Іра на центральній площі Пхеньяна, де зібралися сотні тисяч людей. Його ім'я також стояло першим у списку членів "національного похоронного комітету", опублікованому офіційним телеграфним агентством КНДР.
Офіційне визнання сина покійного Кім Чен Іра в ролі головкому 23-мільйонної країни, де в армії служать понад мільйон людей, а більше семи з половиною мільйонів є резервістами, вказує на посилення його влади.
У повідомленні, поширеному північнокорейським державним інформагентством, Кім Чен Уна вперше іменують "Великим лідером". Це недвозначно вказує на те, що Кім Чен Ин стане продовжувачем північнокорейської комуністичної династії, закладеної ще Кім Ір Сеном.
Кім Чен Ину ще немає 30 років, і його політичний досвід дуже незначний, у зв'язку з чим аналітики вважають, що в найближчій перспективі Північною Кореєю буде керувати найближче оточення Кім Чен Ина з його більш досвідчених родичів і впливових генералів, і вони постараються зберегти свій вплив.
Північна Корея останнім часом перебувала в процесі поступової передачі влади від батька до сина, однак раптова смерть Кім Чен Іра породила побоювання серед найближчих сусідів КНДР про можливості боротьби за владу в закритій від зовнішнього світу країні, що володіє ядерною зброєю.
У п'ятницю Національний комітет оборони КНДР в черговий раз оголосив, що жодних змін у зв'язку зі смертю "Великого керівника" міжнародній спільноті очікувати не варто.
"Ми впевнено заявляємо, що дурні політичні діячі всього світу, включаючи групу маріонеток з Південної Кореї, не повинні чекати жодних змін від нас", - йшлося в повідомленні.
Кім Чен Ин стане третім представником династії Кімів, який очолив Північну Корею. Його батько і дід займали різні посади, і поки невідомо, які ще високі пости отримає "Кім-третій". Кім Ір Сен, заснував КНДР в 1948 р., зберіг титул "вічного президента" навіть після смерті в 1994 р. Кім Чен Ір правив Північною Кореєю в якості голови Національного комітету оборони, Верховного головнокомандувача Корейської народної армії і генерального секретаря Трудової партії.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас