Google оштрафували за підказки в пошукових запитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google оштрафували за підказки в пошукових запитах

631
Суд Парижа зобов'язав корпорацію Google виплатити 50 тисяч євро французькій страховій компанії за образливу, на її погляд, поведінку пошуковика.
Претензія виникла у зв'язку з тим, що механізм автоматичних підказок, що передбачають пошуковий запит по початку фрази, пропонував шукати компанію Lyonnaise de Garantie в поєднанні зі словом "шахрай" (escroc), передає Лента.ру.
Суд вказав, що Google треба здійснювати "людський контроль" над пропозиціями, що формуються в підказках. На його думку, додавання подібних слів може бути образливим для компанії. На момент написання замітки французька версія пошуковика виключила з варіантів автодоповнення образливе слово.
Google вказує на своєму сайті, що підказки формуються автоматично і не правляться вручну. Виняток з цього правила робиться для порнографії, жорстоких матеріалів, матеріалів, що розпалюють ненависть, і запитів, які використовуються для пошуку ресурсів, які порушують авторське право.
Пошук Google неодноразово потрапляв до уваги ЗМІ через подібні помилки. Так, в 2010 році сервіс на запит "vatican" першим у списку пропозицій видавав сайт www.pedofilo.com. У тому ж році пошук за французьким висловом trou du cul, що означає "дупа", вводив перше посилання на домашню сторінку Ніколя Саркозі. Цей випадок став результатом так званого "гуглбомбінгу", коли інтернет-користувачі в жарт вводили велику кількість запитів з сайтом французького президента і лайливим висловом.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас