Українців штрафуватимуть за відмову розділяти сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців штрафуватимуть за відмову розділяти сміття

477
У новому році в Україні за недотримання містами та їх мешканцями правил з роздільного збору сміття планується введення штрафних санкцій. Про це в ефірі програми "Соціальний статус" на телеканалі "Tonis" повідомив начальник управління благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону Олександр Ігнатенко, пише Інтерфакс-Україна.
За його словами, для громадян штраф складе від 340 грн, а для посадових осіб виконавчих комітетів міськадміністрацій, які не забезпечили умови для роздільного збору сміття, - до 1700 грн.
Ігнатенко підкреслив, що щорічно в населених пунктах України утворюється 50 млн куб м сміття, що становить близько 12 млн тонн. І тільки 7% побутових відходів переробляється і утилізується. З них 3% - завдяки роздільному збору сміття і переробці вторинної сировини, а 4% спалюється на двох сміттєспалювальних заводах - в Києві та Дніпропетровську.
Всього ж, за словами Ігнатенка, роздільний збір сміття забезпечений на сьогоднішній день в 130 містах України.
На сьогоднішній день, повідомив начальник управління Мінрегіону, в Україні налічується близько 5 тисяч сміттєвих звалищ, щорічно з'являється 35 тис. несанкціонованих.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас