Прем'єр: Фаза фінансової нестійкості для Італії ще не закінчилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр: Фаза фінансової нестійкості для Італії ще не закінчилася

Казна та Політика
154
Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті закликав до "спільної і переконливої" відповіді на боргову кризу в країнах єврозони, повідомляє радіо "Свобода".
Виступаючи в четвер у Римі на прес-конференції за підсумками минулого 2011 року, Монті підкреслив, що проблеми Італії пов'язані з більш глобальними складнощами загальноєвропейського рівня. 23 січня він готується представити лідерам Європейського Союзу деталі розробленого ним плану зі стимулювання економіки країни.
За словами Монті, фаза фінансової нестійкості для Італії ще не закінчилася, незважаючи на дві недавні успішні операції з розміщення державних облігацій.
Відзначимо, 29 грудня італійський уряд розмістив облігації різного терміну погашення в загальній сумі на 7 млрд євро. Терміни обігу паперів - до 2014, 2018, 2021 і 2022 рр.
Нагадаємо, 9 листопада ринкова прибутковість 10-річних держоблігацій Італії досягла 7% - позначки, яку аналітики називають "точкою неповернення". При вартості запозичень на рівні 7% фінансування бюджетного дефіциту і держборгу Італії стає скрутним, і країні може знадобитися екстрена допомога партнерів по єврозоні чи Міжнародного валютного фонду (МВФ). 29 листопада ринкова прибутковість 10-річних держоблігацій Італії з терміном погашення в березні 2022 досягла 7,56%, встановивши новий рекорд за час існування єврозони. Крім 10-річних держоблігацій Рим розмістив 3-річні держоблігації під прибутковість майже в 8%. Ставка по цих паперах в 7,89% стала ще одним рекордом для єврозони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас