Українці за новорічний тиждень з'їдають 40-денну норму м'яса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці за новорічний тиждень з'їдають 40-денну норму м'яса

106
За тиждень новорічних свят українці з'їдають 40-денну норму м'яса, від якого вони відмовляються на період посту перед різдвяними святами, повідомляється на веб-сайті асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) з посиланням на оцінки виробників.
За їхніми даними, скорочення реалізації м'яса та м'ясних виробів в листопаді - першій половині грудня повністю компенсується зростанням продажів в останній тиждень року.
За підрахунками УКАБ, до 40% витрат на новорічний стіл припадає саме на м'ясо і м'ясопродукти при середній вартості новорічного столу 1,2 тис. гривень (дані опитування, проведеного агентством AgriSurvey).
"Витрати в ціновому вимірі на м'ясопродукти перед Новим роком будуть практично на рівні минулого року. Найбільшим попитом у західних регіонах країни користується буженина, шинка і домашні ковбаси, а в східних - сиров'ялені і сирокопчені ковбасні вироби", - наведені в повідомленні слова виконавчого директора УКАБ Єлизавета Святківська.
У період передноворічного попиту, з 26 грудня, почали зростати ціни на свинину, яка традиційно користується найбільшим попитом порівняно з іншими видами м'яса. Вартість свинини зросла по всьому ланцюжку - від господарств, які вирощують свиней, до роздрібних цін на ринках і в мережевій роздрібній торгівлі приблизно на 10-15% порівняно з рівнем цін минулого року, що становить 56-60 грн/кг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас