Кабмін ухвалив 11 постанов, покликаних підвищити якість дитячих товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ухвалив 11 постанов, покликаних підвищити якість дитячих товарів

141
Кабінет міністрів України ухвалив сьогодні 11 постанов і 2 законопроекти, які покликані допомогти в боротьбі з порушенням стандартів якості дитячих іграшок та дитячого взуття, а також інших продуктів в роздрібних торгових мережах. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Вадим Копилов.
Міністр зазначив, що недавно відповідні органи провели контрольну закупівлю товарів, яка показала, що 85% відібраних зразків дитячого взуття та одягу не відповідають технологічним і технічним вимогам якості, і 74% дитячих іграшок також не відповідає тим регламентам, які діють в Україні , і також загрожують здоров'ю і життю дітей.
"Тому уряд швидко доопрацював всі проекти, які раніше відпрацьовувалися, і цей пакет - 11 постанов і 2 законопроекти - ...повинні підвищити відповідальність за продаж товарів, що становлять загрозу для життя споживачів. Там вводиться такий порядок, що якщо перший раз таке встановлено - той, хто реалізовував цей товар, штрафується перший раз на суму 5 тис. грн, а якщо є повторне встановлення такого факту, то він сплачує штраф у розмірі трикратної вартості партії товарів", - сказав Копилов.
Також уряд розробляв законопроект, яким пропонує затвердити порядок формування національного органу всієї системи стандартизації з тим, щоб адаптувати українське законодавство до існуючих в ЄС стандартів та чинних міжнародних правил.
Крім того, Копилов зазначив, що ухваленими постановами Кабмін визначив створення та функціонування інформаційної системи ринкового нагляду за якістю продукції, що продається.
Крім того, за словами Копилова, уряд затвердив Раду з питань якості та безпеки життя, до якої увійшли керівники міністерств і відомств, що входять в систему ринкового нагляду, а також представники громадських організацій, що працюють в сфері захисту прав споживачів та представників бізнесу "з тим, щоб у цій сфері можна було найбільш чітко і швидко орієнтувати на ті чи інші проблеми, які виникають у цій сфері".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас