Королевська: Конституційному суду залишилося тільки скасувати Конституцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Конституційному суду залишилося тільки скасувати Конституцію

672
Лідер Української соціал-демократичної партії Наталія Королевська заявляє, що визнання Конституційним судом України права уряду самостійно встановлювати розмір і порядок соціальних виплат остаточно узаконило егоїстичний принцип роботи нинішньої влади.
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Своїм рішенням Конституційний суд остаточно узаконив принцип роботи нинішньої влади: "спершу собі, а потім людям". В останні півроку-рік ми вже не раз спостерігали цей принцип на ділі", - цитує слова Королевської її прес-служба в середу.
"Згадаймо хоча б бюджет-2012, в якому, на тлі уявного, на копійки, збільшення мінімальних зарплат і пенсій, уряд на сотні мільйонів гривень піднімає фінансування органів влади. Ще один приклад - спроба уряду і підконтрольної більшості парламенту замаскувати в державних витратах понад 350 млн. грн на лікування народних депутатів і керівного складу органів державної влади. Цей перелік можна продовжити", - зазначила Королевська.
За словами лідера УСДП, несправедливе рішення КС залишає простого українця один на один зі своїми проблемами і відчаєм: "Відтепер Кабмін і лише він має право вершити долі мільйонів людей на свій розсуд і за своєю совістю. Відтепер він - вища судова і виконавча влада для пільговиків. А це - майже третина населення України".
"Де-факто, єдиний орган конституційної юрисдикції в Україні, до завдань якого входить гарантування верховенства Конституції, більше не існує. Після скасування конституційної реформи в країні і визнання конституційності заключних положень бюджету-2011, Конституційному суду залишилося тільки скасувати Конституцію і піти на високооплачувану пенсію", - резюмувала Королевська.
Нагадаємо, 27 грудня Конституційний суд України визнав конституційним право уряду визначати порядок і розмір соціальних виплат залежно від наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас