В Червоному морі народився новий острів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Червоному морі народився новий острів

54
Супутник NASA сфотографував процес появи нового острова в Червоному морі.
Знімки були зроблені апаратом EO-1. На них зображений регіон біля західного узбережжя Ємену. Тут є велика кількість невеликих островів, що утворилися по ходу формування щитовидного вулкана. У цьому регіоні розташовується система розломів, що утворилися в результаті розбіжності Аравійської і Африканської тектонічних плит, передає Лента.ру.
У середині грудня в цьому регіоні почалося підводне виверження. За деякими даними, лава і попіл вилітали з води на висоту до 30 метрів. На одному з фото добре видно клуби диму і вулканічного попелу від активного підводного вулкана.
В даний час в регіоні сформувався невеликий острів. Фотографія цього ж місця була зроблена EO-1 ще у 2007 році - на ній немає і натяків на можливе вулканічне виверження.
На початку 2011 року з'явилася інформація, що вченим вдалося пояснити геологічні події, що відбуваються в долині Афар в Ефіопії. Тут в 2005 році тут за кілька днів виникла тріщина завдовжки майже 50 кілометрів і шириною до 7 метрів. Протягом наступних чотирьох років (на даний момент доступні дані лише до 2009 року) подібні події відбувалися як мінімум 12 разів. Виявилося, що це початок процесу стоншування земної кори і утворення нового океану.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас